Kyllinggryte m/ris ca 4 porsjoner:
3-4 kyllingfileter
1 paprika
1 løk
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl kyllingkraft/buljongterning
1/2 dl fløte
1/2 dl creme fraiche
1 ss soya saus
karri etter smak
Grønnsaker
Lag saus med løk, paprika, smør og hvetemel. Tilsett kraft, fløte og creme fraice. La det koke i ca 10 min. Stek kylling filet som er oppskåret i strimler. Legges i gryten. Grønnsaker etter ønske.
Fiskegrateng uten egg ca 4 porsjoner:
Fisk, renset og kokt ca ½ kg
Makaroni 2 dl, kokes.
Saus:
4 dl melk
3 ss smør
3 ss hvetemel
½ ts pepper
½ ts muskat
1 ss bakepulver
1 fiskebuljong terning
Griljermel
Bland fisk og makaroni i sausen.Has i en ildfast form, strø griljermel på toppen.
Stekes i ca 20 min ved 200 C. Serveres med raspet gulrot.
Tomatsuppe ca 4 posjoner:
1 Løk
2 Fedd hvitløk
Olje
4 ss tomatpure
2 bokser hakkede tomater
8 dl vann
2 stk grønnsaksbuljong terning
1 ss sukker
basilikum
pepper
Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett tomatpure og la det surre litt. ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. kok opp og la det småkoke i ca 20 min. Kjøres jevn med stavmikser. smak til med basilikum og pepper. Serveres med kokt egg, makaroni og brød.
Pølsegryte ca 4 porsjoner:
½ kg pølse
1 dl makaroni
1 boks mais
2 store gulrøtter kutter i små biter
olje
1/2 Løk
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpure
1 boks hermetisk tomat
2 dl vann
1 grønnsaksbuljong terning
1/2 ts kajennepepper
1 ts sukker
salt og pepper
Løk og hvitløk freses i litt olje, tilsett tomatpure og la det surre litt. tilsett hakkede tomater, vann, buljong og krydder. La det koke ca 20 min. moses med stavmixer. tilsett pølse i biter, kokt makaroni og grønnsaker. La småkoke i ca 1o min.
Laks med fiskesaus:
4 stk laksefilet
Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl fiskekraft
2 dl creme fraiche
Basilikum (tørket eller hakket frisk)
Stek fisk i ovnen, dryss på sitronpepper, ha litt olje i formen. Stek i ca 20 min på 200 C.
Kokte grønsaker eller salat, poteter eller pasta til. (VELDIG god saus)
Spinatsuppe ca 4 posjoner:
1 løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss smør
200 g spinat
6 dl grønnsakskraft
1 dl fløte
salt og pepper
evt. litt maizennamel
Fres løk og hvitløk i smør. Ha i spinat og grønnsakskraft, la koke ca 15 min.
Kjør suppen jevn med stavmixer. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
Serveres med egg og brød
Fisk i form med creme fraiche ca 4 posjoner:
400 g torsk eller sei
2 stk gulrot
1/2 purreløk
1/2 broccoli
2 bokser creme fraiche
grønnsaksbuljong blandes i creme fraichen
salt og pepper
raspet ost
Has i en ildfast form og gratineres i ovn i ca 30 min ved 200 grader
Shephers pai ca 4 posjoner:
Potetmos av ca 1 kg potet
400g kjøttdeig
1 løk
2 ss tomatpure
4-5 dl grønnsaksbuljong
salt og pepper
1 gulrot i biter
1 eple i biter
Raspet ost
Stek løk og kjøttdeig i litt olje. Tilsett tomatpure, buljong, gulrot og eple. la det småkoke i ca 10 min. smak til med salt og pepper. Has i en ildfast form, fordel potetmosen over, Ha på ost og gratiner i ovn ca 20 min ved 200 grader.