Månedsrapport Førskolegruppen

April som var og Mai som kommer.

Plutselig var vi i Mai, denne måneden gikk så alt for fort. Vi har hatt mye vannkopper på huset, noe som har berørt førskolegruppen og . Så vi startet måneden med en tur til hovedbiblioteket, kjekt å gjøre noe annet, og for barna var det stas å bli lest for, og kikke litt i bøker som var nye for dem.

Vi har og øvd oss litt i trafikken, og snakket litt om hva noen av trafikk skiltene betyr. På vei til akvariet hadde vi god tid til å praktisere trafikkregler og øve på å gå på gangfelt, og se oss godt for når vi krysset gaten., Barna er blitt gode på trafikkskilt og hva de står for. Turen vi hadde til akvariet, var kjekk. Litt kaldt , men barna koste seg med tidvis å leke litt, undre seg over  de forskjellige typer fisk/ amfibier og annet de fikk se, og hva de levde av. Barn er nysgjerrig og det er alltid spennende å finne svar på hva barna undrer seg på. 

Hva vi skal jobbe med i Mai måned: 

siden barna snart skal på skolebesøk og få besøk av lærerne fra Kronstad skole, har vi brukt litt tid på å forberede barna endel. Vi har snakket litt om hvilke forventninger barna har til skolebesøket, hva barna kan spørre lærerene om når de kommer til barnehagen. Den 23 Mai skal vi til Kronstad skole for å bli litt kjent på skolel/ SFO området. Vi starter dagen ute først, slik at barna kan bli litt kjent på uteområdet først. Før vi går inn for å hilse på lærer og andre skolestartere fra andre barnehager i nærheten. Vi har med mat som barna spiser der borte før vi drar tilbake i barnehagen. Dette skolebesøket gir en trygghet for barna, siden de nå har vært på besøk , truffet både lærere og blitt litt kjent i området. 

I Mai måned er det litt "røde dager" derfor forsvinner det vekk noen dager, men planen fremover blir å forsøke en lengre tur, Ulriken er målet i løpet av måneden. Dette får dere beskjed om når vi bare finner en dag som passer. Så vi håper det fine vårværet fortsetter. 

Det vil også bli brannstasjonbesøk i neste uke, det vil da bla bli mulighet for å prøvesitte brannbil, spyle på blink, tautrekking og mye annet . Det vil selvsagt også bli Bjørnis show . Så mye kjekt den dagen. Vi tar med mat, men fint om barna har med sekk med flaske med seg. 

viktige datoer:

7 Mai: Besøk på brannstasjonen, vi går rett etter frokost . 

8 Mai: vi får besøk av lærere fra Kronstad skole i førskolegruppen. 
9 Mai: Kristi himmelfartsdag , barnehagen stengt.

10 Mai: Planleggingsdag , Barnehagen stengt. 
16 Mai: vi feirer 17 mai, leker og fest den dagen.

23 Mai: vi besøker Kronstad Skole, vi har med mat . Lek ute, og samling inne i SFO området.